Известие

Collapse
No announcement yet.

Светлините за заден ход не светят

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Светлините за заден ход не светят

Привет колеги,

Светлините за заден ход не ми светят. Крушките са нови, бушона трябва да е ок, защото на него са още няколко неща които си работят. Остана може би да е от лоста за скорости. Така може да си карам от както смених съединителя - тогава нали всичко се разглобява.
    Възможно ли е майстора да е забравил да го включи или пък да го е проверил. Ако е нещо такова - как мога да го проверя сам/ поправя сам?
    Last edited by jv; d.m.y г., 16:45.

За какъв автомобил (модел/година) става въпрос?

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

156 SportWagon 1.9JTDm Facelift

Comment

Сигурно са забравили да ти включат буксата за контакта за задните светлини на скоростната кутия.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
          Сигурно са забравили да ти включат буксата за контакта за задните светлини на скоростната кутия.
          Да, и според мен е това.
          И питането ми е дали имам лесен достъп до тази букса? Мога ли сам да си я включа?

Comment

Първоначално публикувано от jv Покажи съобщение
            Да, и според мен е това.
            И питането ми е дали имам лесен достъп до тази букса? Мога ли сам да си я включа?
            За местоположението и се ориентирай по скицата:

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

Редовно се късат кабелите на буксата му,при неправилно подреждане на нещата след сваляне на скоростна кутия !!!!
              Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
              Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
              Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                Редовно се късат кабелите на буксата му,при неправилно подреждане на нещата след сваляне на скоростна кутия !!!!
                Извинявам се, че пак ще искам още инфо, но не съм се борил с подобно нещо досега.
                За да се установи дали е това повредата и да се оправи, трябва ли пак всичко да се разглоби?
                т.е. пак ли трябва да ходя в сервиз или имам достъп от купето до там?

Comment

От купето не, датчика на канал можеш да го видиш стигнеш, но незнам дали има разлика в местоположението му между 5 и 6 степенните кутий
                  ---Alfa 147 1.9JTD ---Fiat Coupe 2.0 16V EX ---Alfa GT 1.9 JTDm EX---BMW E90

Comment

колега бръкни под акумулатора,ако не можеш свалиго има пластмасова основа под акумулатора и се вижда наместиго и си ти?
                    Ако пък те мързи ходи при тия дето са ти прави ли съединител да оправят нещата.
                    156 2.4 jtd 2001 Sportwagon Sony,Hertz,Boss & JBL sound
                    KONI sport adjustable suspension kit,Big BREMBO brake kit
                    Cinquecento 1.1i 1998 Sporting
                    Subaru İmpreza 2000 turbo 1999 Sportwagon

Comment

Първоначално публикувано от jv Покажи съобщение
                      Привет колеги,

Светлините за заден ход не ми светят. Крушките са нови, бушона трябва да е ок, защото на него са още няколко неща които си работят. Остана може би да е от лоста за скорости. Така може да си карам от както смених съединителя - тогава нали всичко се разглобява.
                      Възможно ли е майстора да е забравил да го включи или пък да го е проверил. Ако е нещо такова - как мога да го проверя сам/ поправя сам?
                      Датчик за задна е.И аз имах същия проблем.Лягаш под колата и го скиваш,на скоростната кутия е,струва 15 лв и се сменя за 3 мин
                      Last edited by tonov; d.m.y г., 17:02.

Comment

Най-лесно както са ти писали, свали акумулатора и пласмасата под него. Ще видиш датчика само един е на ск. кутия, ако е откачена буксата я закачаш. Пада се от горната страна на кутията под акумулатора, ако легнеш под колата няма да го видиш.
                        sigpic156 2.4 jtd 150hp.+++

Comment

Най-лесно е да се свали акумулатора, но после това сваляне може да ти донесе главоболия с касетофона, но в случай че е стоков. По-добре е да намериш канал (има ги на много места), да огледаш датчика и да диагностицираш.
                          Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
                          Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
                          Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
                          Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

Абе вие не разбрахте ли,че датчика е отгоре на кутията,на канал или подемник само ще си гледа,без да свърши нищо.
                            Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                            Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                            Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Благодаря на всички за отговорите!

Проблемът е отстранен. Причината беше, че една от жичките на буксата се беше измъкнала (не видимо, но нямаше контакт).

Comment

Working...
                              X